Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США запровадили нові масштабні санкції проти понад 300 російських фізичних та юридичних осіб

12 червня, 22:54

У середу, 12 червня, Вашингтон запровадив новий масштабний пакет санкцій проти росії. В оновлений список внесли понад 300 фізичних та юридичних осіб. Про це пише УНН з посиланням на Державний департамент США.

Деталі 

Санкції зокрема запровадили, аби зменшити можливості росії ухилятися від санкції. Нові обмеження спрямовані на організації у третіх країнах, серед яких Китай.

Очікується, що таке рішення має обмежити "майбутні прибутки Росії від енергетики, оскільки попередні санкції зупинили розвиток російського проєкту "Арктик СПГ-2" та інших майбутніх російських енергетичних проєктів".

Також обмежувальні заходи спрямували проти оборонно-промислової бази РФ, білоруських підприємств, які підтримують російську військову машину, і осіб, причетних до депортації українських дітей.

Доповнення

В Міністерстві фінансів США заявили, що під санкціями опинилися, зокрема, банки "ВТБ", "Сбербанк", "Промсвязьбанк", включивши також його офіси в Китаї, Киргизстані та Індії.

Також у новий список санкцій потрапила Московська біржа і пов'язані з нею організації, страхова компанія "СОГАЗ", газові свердловини "Арктік СПГ-1" та "Арктік СПГ-3", Уралвагонзавод, Кіровенергомаш, Муромський машинобудівний завод, сім компаній, що базуються в КНР, які постачали товари для підтримки війни РФ в Україні, а також голова Гагаузької автономії у Молдові Євгенія Гуцул. 

Крім того, Штати ввели заборону на постачання програмного забезпечення та ІТ будь-якій особі у росії.

Нагадаємо

G7 та Євросоюз працюють над новим пакетом санкцій щодо Росії. Серед іншого, обговорюються обмеження проти банків, які використовують Систему передачі фінансових повідомлень Банку Росії (СПФС) — російський аналог SWIFT. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати