Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Західна підтримка Україні зброєю має допомогти домовитися із росією про мир на власних умовах, - Франція в ООН

12 вересня, 22:57
Західна військова підтримка має допомогти Україні домовитися із Росією про мир на власних умовах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при Організації Ніколя де Рів’єр.

“Військова допомога служить єдиній меті: даючи українцям змогу захищатися, вона має зробити можливими перемовини по суті, коли Україна вирішить їх вести. Таким чином ми маємо намір створити умови для справедливого й тривалого дипломатичного вирішення, яке б відповідало міжнародному праву”, - сказав Рів’єр.

Він наголосив, що Франція “надаватиме допомогу стільки, скільки буде потрібно”. “Разом із партнерами ми пообіцяли робити це, аби допомогти Україні зберегти суверенітет й територіальну цілісність”, - зазначив дипломат.

Рів’єр додав, що війна Росії проти України “спричинила неймовірні страждання українців й катастрофічні наслідки для всього світу, особливо для мешканців вразливих з точки зору продовольчої безпеки країн”.

“Франція залишатиметься відданою справедливому й тривалому миру. Його можна досягти лише поважаючи міжнародне право й територіальну цілісність України”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд на засіданні Ради Безпеки засудила лицемірство Москви, яка скликала засідання Радбезу ООН для засудження військової допомоги Україні у той час, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув до Росії для можливих переговорів про постачання зброї РФ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати