Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хорватія надає Україні військову допомогу та фінанси для енергетики, — Прем'єр-міністр

12 вересня, 11:23
Фото kmu.gov.ua

Військову допомогу, фінансову підтримку та конфіскацію російських активів обговорили прем'єр-міністри України Денис Шмигаль та Хорватії Андрей Пленкович. Зустріч відбулася в Києві, 11 вересня, повідомляє Урядовий портал.

Глава українського Уряду відзначив успішну двосторонню співпрацю в різних галузях. Так, сьогодні представники урядів країн підписали два документи:

— Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції, державного управління та цифрової трансформації Республіки Хорватія;

— Програму співробітництва між Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки, освіти та молоді Республіки Хорватія у сфері науки та технологій.

За словами Дениса Шмигаля, це сприятиме подальшій євроінтеграції України. Він подякував Хорватії за підтримку нашої держави на цьому шляху.

Прем’єр-міністр України також повідомив, що сьогодні хорватська компанія із розмінування DOK-ING відкрила своє представництво в Україні.

«Це допоможе пришвидшити процес розмінування завдяки обміну досвідом і технологіями», — переконаний Денис Шмигаль.

Під час розмови прем'єр-міністрів, серед іншого, ішлося про фінансові потреби для покриття державного бюджету та конфіскацію російських активів. Денис Шмигаль подякував за підтримку програми Ukraine Facility в розмірі 50 млрд євро.

Андрей Пленкович зі свого боку повідомив, що Хорватія виділяє новий пакет військової допомоги та ще 5 млн євро для української енергетики.

«Україна високо цінує всю надану допомогу з боку Хорватії. Дякуємо за підтримку нашої країни», — зазначив Денис Шмигаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати