Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посилення ППО, енергетична й фінансова підтримка — головні теми зустрічі Дениса Шмигаля та Ентоні Блінкена

12 вересня, 12:16
Фото kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч у Києві з Державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном, повідомляє Урядовий портал.

Сторони детально обговорили головні виклики, які стоять перед нашою державою.

Серед них — посилення ППО. Денис Шмигаль подякував США за додаткові системи й ракети. Він наголосив, що Україна потребує більше, щоб захистити людей та критичну інфраструктуру. Зокрема, енергетичну.

«Готуємося до складного опалювального сезону. І додаткові системи ППО допоможуть захистити енергооб’єкти від російського терору. Дякуємо США за надання генераторів, трансформаторів та іншого енергообладнання», — сказав Прем’єр-міністр.

Глава Уряду наголосив, що Україна очікує на дозвіл США завдавати удари далекобійною зброєю по військових цілях на території росії для збереження життів українців.

Денис Шмигаль та Ентоні Блінкен зосередилися також на темі фінансів. Очільник українського Уряду зазначив, що цьогоріч ми отримали перший транш від США в розмірі 4 млрд доларів.

«Продовжуємо імплементацію реформ та виконуємо свої зобов’язання, очікуємо найближчим часом додаткову фінансову допомогу до бюджету», — підкреслив Денис Шмигаль.

Сторони також акцентували увагу на 50 млрд доларів прибутків від заморожених російських активів, які країни G7 пообіцяли передати Україні.

«Розраховуємо отримати доступ до цих коштів до кінця цього року», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував Адміністрації Президента, Конгресу та народу США за непохитну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати