Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Команда МОАС за більш як два роки повномасштабної війни врятувала близько 45 тисяч українських воїнів

13 червня, 18:22
Фото з фейсбук сторінки Благодійний Фонд MOAС-Україна

Міжнародна гуманітарна організація МОАС, яка працює в Україні з початку повномасштабного вторгнення вже врятувала понад 45 тисяч життів.

Про це в ході обговорення в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Кріс Катрамбон, американський підприємець і засновник МОАС.

«Наразі в Україні вже протягом двох з половиною років ми врятували близько 45 тисяч українських воїнів, жоден з яких не помер. Це завдяки тому, що ми високопрофесійні спеціалісти», – зазначив він.

Організація має 150 команд українських медиків, які працюють на 50 швидких, забезпечених сучасним обладнанням. Так, за словами лікаря МОАС Інни Диметер, в реанімобілях, які використовує організація, є сучасні портативні ШВЛ, монітори з можливістю інвазивного артеріального тиску, перфузори, ультразвукові сканери, підігрівачі інфузії, портативні гемоглобінометри.

Команда організації чергує на стабілізаційних пунктах, надає допомогу військовим медикам та безпосередньо здійснює евакуацію поранених зі стабілізаційних пунктів в шпиталі шпиталь, де вони надалі можуть пройти необхідну операцію, стабілізацію.

Організація працює на всій протяжності фронту – від півночі до півдня. 

Кошти на фінансування організації відбувається з боку іноземних донорів, великою мірою від американців.

За словами Кріса Катрамбона, МОАС нетипова медична волонтерська організація.

«Ми непроста волонтерська організація, наші професійні парамедики та лікарі отримують платню, вони мають величезний досвід у воєнній медицині», – додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати