Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Сумщині родині полеглого воїна-прикордонника Олександра Якушева вручили орден «За мужність»

13 червня, 19:16
Фото dpsu.gov.ua

Днями у Буринській міській раді відбулося вручення державної нагороди родині полеглого воїна-прикордонника Олександра Якушева, який загинув під час виконання бойового завдання з відсічі та стримування агресії збройних сил російської федерації, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Нагороду родині загиблого прикордонника вручав заступник начальника прикордонного загону з персоналу Сергій Любашевський.

Буринський міський голова Володимир Ладуха висловили слова вдячності та підтримки рідним полеглого воїна.

Наказом Голови Держприкордонслужби України молодшому сержанту Олександру Якушеву присвоєне військове звання «сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України сержант Олександр Якушев нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Життя Олександра із дитинства було пов’язане зі Збройними Силами. Народився Олександр 7 лютого 1977 року у місті Конотоп у родині кадрового військового. Чотири роки разом із батьками жив у Німеччині.

Строкову військову службу проходив у десантних військах у місті Болград.

У 1999 році переїхав у Буринь, де жили дідусь та бабуся по батьковій лінії. У Бурині одружився. Дружина працює в одній з крамниць міста, ростуть два сини: старший – студент, менший – школяр.

Олександр за мирного часу заочно навчався в одному із вузів Харкова. Водночас, вдома займався вирощуванням грибів. Опанувавши спеціальність із монтажу систем опалення та водопостачання, працював на ринку спеціалістів подібного профілю, цінувався акуратністю, швидкістю та якістю у виконанні робіт. Разом із дружиною у затишному куточку Бурині, неподалік від батьківської оселі, купили будинок, у якому власними силами робили ремонт…

У січні 2023 року Олександр Якушев був мобілізований до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з підрозділів 15 мобільного прикордонного загону.

19 вересня 2023 року, в ході виконання бойового завдання у районі населеного пункту Першотравневе Ізюмського району Харківської області, Олександр Якушев віддав своє життя за незалежність і свободу України.

На Алеї Героїв у місті Буринь присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героя-прикордонника.

Вічна пам’ять і слава Олександру Якушеву!

Герої не вмирають!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати