Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дванадцятирічна Яна Степаненко пробігла Бостонський марафон на протезах, вона втратила ноги через удар рф

14 квітня, 16:16

Дванадцятирічна українка Яна Степаненко на протезі пробігла Бостонський марафон. Дівчинка втратила ногу під час удару росіян по Краматорському вокзалу весною 2022 року.

Про це повідомив мер міста Львова Андрій Садовий у Телеграмі, передає Рубрика.

"Немає нічого неможливого! Незламна Яна Степаненко пробігла свій перший Бостонський марафон. Це 5 кілометрів, якими Яна вкотре довела, що ніколи не можна здаватися. Наша гордість! Дякуємо", – написав Садовий.

Дванадцятирічна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару по вокзалу в Краматорську, минулого тижня заявила про свою участь у Бостонському марафоні, щоб зібрати кошти на біговий протез для ветерана Олександра Рясного, якому ампутували кінцівку.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Дівчина два місяці посилено готуваласядо марафону та займалася чотири рази на тиждень.

"Я пережила дуже важкі моменти і зараз рада, що можу ходити і бігати. Відомий американський протезист Пітер Гарш подарував мені бігові протези, і з того моменту я знову полюбила біг. За тиждень у мене буде перший марафон, але у мене класні реабілітологи та тренери, які займаються зі мною і заставляють працювати.

Мене підтримує моя родина: моя мама, брат, племінниця, сестра. Перед Бостонським марафоном на п'ять кілометрів, я трішки хвилююся, але вірю, що в мене все вийде, і я хочу бути прикладом для інших людей", – розповідала під час відкритого тренування 4 квітня.

 

Торік восени Яна вже брала участь у львівському півмарафоні.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Тоді вона тільки вчилася користуватися біговими протезами і разом з іншими пацієнтами Центру "Незламні", українськими воїнами, здолала символічну "Милю незламності" – довжиною всього у 70 метрів.

До участі в Бостонському марафоні Яну Степаненко запросила американська фундація One World Strong, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати