Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські військові зайшли ще до одного району Курської області, - ISW

14 вересня, 12:42

У Курської області продовжується українська операція. Наші війська 13 вересня просунулися вперед у Глушковському районі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Зі слів американських аналітиків, геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися на південь від Веселого (на південний захід від Глушково і за три кілометри від кордону).

Також російські джерела стверджують, що українські сили атакували на південний захід від Глушково в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого (на схід від Веселого).

Українські сили просунулися вперед у Глушковському районі Курської області

Українські сили просунулися вперед у Глушковському районі Курської області 13 вересня. Фото: ISW

Також, як наголошують фахівці, Зеленський раніше зазначив, що українське вторгнення в Курську область вплинуло на російські наступальні операції в Донецькій області. Зеленський заявив, що українське вторгнення "сповільнило" просування росіян по всій Донецькій області та зменшило перевагу в артилерійських боєприпасах, яку російські війська на Покровському напрямку мали над українськими силами, з 12 до 1 до 2,5 до 1. 

ISW не може перевірити заяву Зеленського, хоча темпи просування росії в районі Покровська помітно сповільнилися з початку вересня 2024 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати