Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В італійських містах з'явилися сотні плакатів з гаслом "росія нам не ворог"

14 вересня, 18:05

В кількох італійських містах з'явилися сотні плакатів із гаслом "росія нам не ворог" і зображенням рукостискання в кольорах італійського та російського прапорів.

Про це повідомляє CNN.

Окрім того, на деяких вивісках також написано:

  • "Досить грошей на зброю для України та Ізраїлю. Ми хочемо миру. Ми відкидаємо війну".

Поява плакатів у різних регіонах

Уперше проросійські плакати були помічені в червні на півночі Італії, а згодом поширилися в таких містах, як Верона, Модена, Парма, Піза, а також у південній Калабрії.

Однак реакція на ці плакати різнитьсязалежно від регіону. У деяких містах місцеві посадовці швидко їх зняли, в інших вони залишилися до завершення терміну оплати за рекламу.

У Римі плакати викликали серйозне обурення, особливо через використання офіційного символу міста на них. Місцева влада швидко наказала видалити вивіски.

Своєю чергою посольство України в Римі звернулося до муніципалітету з проханням переглянути дозвіл на розміщення цих плакатів, зазначивши, що вони мають пропагандистський характер.

"Ми глибоко стурбовані зухвалістю російської пропаганди у Вічному місті… Плакати мають чітку мету — реабілітувати імідж держави-агресора",написали в повідомленні.

 

Хто взяв відповідальність за кампанію?

За кампанію взяла відповідальність італійська організація Sovranita Popolare, яка процитувала статтю конституції Італії.У ній мова йде про те, що країна відкидає війну як засіб агресії та вирішення міжнародних суперечок.

Вони також заявили, що протягом останніх двох років в Італії, за їхніми словами, розпалюється русофобія.

"Протягом двох років італійські "розпалювачі війни" розпалювали русофобію, почуття ненависті до російського народу, культури й мистецтва",— заявили у Sovranita Popolare.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати