Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці створили метрову писанку, складену із книг

24 квітня, 13:36
Фото Вінницької міськради

Бібліотекарі Вінницької центральної міської бібліотеки до Великодня вирішили прикрасили вітрину свого закладу оригінальною писанкою. Унікальність її в тому, що складена вона із книг. Як повідомила в.о. директора закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак, виріб оригінальний тим, що ніхто досі нічого подібного в Україні не робив. Прикрасили символ свята різнокольоровими стрічками, зібраними у бант

«Писанка – це символ життя і Великодня. Це маленьке диво, створене руками народного генія. Її дарували на знак перемиря, побажання здоровя, краси, сили, врожаю. Тому до свята ми вирішили створити такий символ із книг. Розмістили його у вітрині закладу, щоб привернути увагу і читачів, і перехожих. Пишаємось нашою писанкою, яка в такому форматі реалізована вперше в Україні, а можливо й у світі», – розповідає Тетяна Веращак.

Як раніше писав «День», вінницька мискиня Юлія Васюк створила до Великодня кілька писанок у патріотичними розписами. На них можна побачити написи: «Слава Україні!», «Дякую ЗСУ», «Молімося за Україну» українською й англійською мовами. Кожен напис доповнений українськими орнаментами, а також елементами символіки українських військових. У своєму дописі на Фейсбук, де Юля виставила перше фото патріотичних писанок, вона написала: «Які часи, такі й писанки», а в розмові з «Днем» пояснила, що в ці непрості часи варто переосмислювати свої думки, ставлення один до одного, щоб нарешті зрозуміти, за що ми боремося, яка у нас мотивація, які цінності захищаємо.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати