Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зі Львова за кордон відправили онкохворих дітей – на подальше лікування

28 квітня, 10:15

«День» неодноразово розповідав про евакуацію за межі України дітей з онкологічними захворюваннями. І йдеться не тільки про львів’ян – про діток з інших регіонів також.

Перевезення малих пацієнтів триває.

Вчора із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру відправили дванадцятий «конвой життя» із 12-х онкохворих. І їхній від'їзд переривали сирени повітряної тривоги, про що повідомлено на ФБ-сторінці лікарні.

У дописі зазначено, що діткам – від 7 місяців до 15 років, і в них діагностовано онкопатології та первинні імунодефіцити. Вони – з Київської, Херсонської, Житомирської та Полтавської областей.

До кордону їх супроводжує медик львівської «особливої лікарні» Наталя Федик, яка спостерігає за станом пацієнтів у мікроавтобусах.

7-місячну Кіру з Хмельницького та 12-річну Анну з Києва транспортували каретами «швидкої». Кіра, попри свій малий вік, уже пережила три операції і потребує хіміотерапії. Як і Анна.

Онкологи ЗУСДМЦ підготували дітей до продовження спеціалізованого лікування в європейській клініці. Польські колеги подбали про їх перевезення у закордонні клініки та медичний супровід.

«Нашими маленькими пацієнтами у Польщі опікується UNICORN clinic, – розповідають в «особливій лікарні». –  Представник польської організації порятунку дітей Павло Щуцинський та польський консул Рафал Коцот на постійній основі дбають про організацію всіх виїздів та про оперативний перетин кордону».

Варто додати, що Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр залишається спеціальним хабом для важкохворих дітей з інших регіонів. «У Польщу евакуюємо тих пацієнтів, які потребують специфічного лікування, що зараз недоступне або ускладнене в Україні. Приблизно 30% усіх пацієнтів залишаються у Центрі, продовжують лікування та успішно його завершують», – зазначають у ЗУСДМЦ і додають, що дякують за допомогу у порятунку дітей Генеральному консульству Республіки Польща у Львові, International Society of Paediatric Oncology, St. Jude Children's Research Hospital, БФ «Таблеточки»,  «Запорука», «Крила надії», «Із янголом на плечі», Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку, Українській асоціації дитячої онкології/гематології, Олені Зеленській, органам місцевої влади та МОЗу.

З текстом повідомлення ЗУСДМЦ можна ознайомитися тут.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото з ФБ-сторінки ЗУСДМЦ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати