Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Канада виділяє Україні понад $28 млн на низку проєктів з відновлення

16 червня, 21:50
Фото Unsplash

Канада виділить Україні більше 15 млн дол. США на відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками його участі у Саміті миру в Швейцарії.

“Уряд Канади вкладає 20 млн дол (більше 15 млн дол США) у підтримку невідкладних зусиль України із заміни пошкодженого енергетичного обладнання та інфраструктури”, - розповіли у офісі прем’єр-міністра.

Зазначається, що ще 15,4 млн канадських дол (близько 12 млн дол США) піде на розмінування території України, консультування уряду України в енергетичній сфері та юриспруденції, а також на фінансування роботи МВФ із просування економічних реформ в Україні.

Крім того, 2 млн канадських доларів (близько 1,5 млн дол. США) Канада передасть на “підтримку безпеки й надійної роботи ядерних об’єктів в Україні”.

У відомстві нагадали, що раніше Джастін Трюдо оголосив про виділення 15 млн канадських доларів (близько 11,5 млн дол. США) на підтримку реінтеграції переміщених дітей, які повертаються в Україну, а також кілька інших програм із покращення соціальної підтримки жертв російської агресії. Таким чином загалом під час Саміту миру Канада оголосила про надання Україні 52,4 млн канадських доларів підтримки (більше 40 млн дол США).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати