Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українське Міноборони розробляє функціонал, який допоможе автоматизувати вручення повісток військовозобов’язаним

16 вересня, 21:19
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Українське Міноборони розробляє функціонал, який допоможе автоматизувати вручення повісток військовозобов’язаним. Ці документи генеруватимуть у реєстрі “Оберіг” та будуть підписувати електронним підписом начальника ТЦК, після чого надсилатимуть адресатам за допомогою Укрпошти, повідомляє Вільне радіо.

Про це заявив начальник Управління інформаційних технологій Міноборони України Олег Берестовий під час свого включення до подкасту DOU.

Документи начальнику ТЦК не доведеться більше підписувати від своєї руки, що повинно буде прискорити створення повісток. Окрім цього, їх більше не доведеться роздруковувати безпосередньо в ТЦК, адже можна буде надсилати на централізований друк.

Ці кроки, додає начальник Управління інформаційних технологій Міноборони України Олег Берестовий, зроблять формування повісток більш прозорим, адже мінімізують людський фактор у створенні цих документів. Окрім цього, військові матимуть більш релевантну інформацію про військовозобов’язаних, ніж мають зараз.

У людей, які отримали повістки, буде можливість перевірити їхню достовірність через додаток “Резерв+”, додав посадовець.

“А в нас буде інформація, де повістка знаходиться: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло… Перевірити достовірність повістки можна буде у “Резерв+”. У додатку буде функція, що через сканер QR можна буде перевірити, чи дійсно начальник ТЦК підписав цю повістку, чи вона законна”, — додав Олег Берестовий.

Також він стверджує, що повістки через застосунок “Резерв+” в Україні поки не планують впроваджувати.

Нагадаємо, “економічне бронювання” від мобілізації може з’явитися вже цьогоріч, повідомив 3 вересня нардеп Гетьманцев. Журналісти Вільного радіо вже писали, про що йдеться.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати