Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські винахідники створюють роботів, які рятуватимуть поранених бійців та мирних жителів: у чому рішення

17 липня, 16:30

 

Українські розробники активно працюють над новітніми технологіями, які  рятуватимуть поранених бійців та мирних жителів та допоможуть у боротьбі з російськими окупантами.

Про це повідомляє Associated Press, пише Рубрика.

У чому проблема?

Використання багатофункціональних роботизованих комплексів на полі бою дозволяє звести до мінімуму людський фактор. Українським військовим не доводиться ризикувати життям під час евакуації побратимів або базових логістичних операцій. Все це замість них можуть виконати безпілотні платформи. 

"Ми воюємо з великою країною, яка має необмежені ресурси. Нам важливо не втрачати багато життів. Війна — це математика", наголошує український винахідник, підприємець Андрій Денисенко.

Яке рішення?

Українські розробники створюють новітніх роботів, які допоможуть у боротьбі з російськими окупантами й врятують поранених бійців та мирних жителів. 

Як це працює?

Як повідомляють, підприємець Денисенко може зібрати безпілотний наземний транспорт "Одіссей" всього за чотири дні у себе вдома.

Його основна перевага — ціна, яка становить лише 35 тисяч доларів, що є на 10% дешевше за імпортні моделі.

Прототип "Одіссея" нещодавно пройшов випробування на півночі України. Цей 800-кілограмовий безпілотник може проїхати до 30 км без підзарядки.

Він може бути обладнаний рятувально-допоміжною платформою або важким кулеметом з дистанційним керуванням, а також мінно-вибуховими зарядами.

Такі роботи можуть бути використані як:

  • логістичні пристрої,
  • рятувальні евакуатори,
  • мінношукачі,
  • саморуйнувальні роботи.

Вони вже успішно інтегровані в українську армію, що підтверджується благодійною акцією для збору коштів на безпілотну технологію.

Окрім того, компанія Денисенка також працює над розробкою моторизованого екзоскелета, який збільшить силу бійця та допоможе йому подолати перешкоди.

"Ми зробимо все, щоб безпілотні технології розвивалися швидше. Ми не можемо дозволити Росії використовувати своїх солдатів як пішохідне м'ясо, тому що ми втрачаємо своїх кращих людей", підкреслює Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати