Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбувся науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму»

17 вересня, 22:54
Фото dpsu.gov.ua

Захід, який набув статусу Всеукраїнського, пройшов уже вдруге. Його було започатковано за ініціативи керівництва Державної прикордонної служби України і ректорату Національної академії прикордонного відомства, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Головною метою форуму є збереження історико-культурної спадщини України, формування історичної пам’яті українського народу про героїзм прикордонників у збройному протистоянні з російським агресором, вшанування Героїв-прикордонників, національно-патріотичне виховання та формування у молоді почуття відповідальності за свою країну, її майбутнє.

 На зустріч до Західного регіонального управління завітали представники Національної академії Державної прикордонної служби України, Герої-прикордонники, які пройшли через горнило війни та випробування полоном.

На початку форуму присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять полеглих за Україну співвітчизників та виконали Державний Гімн.

Під час заходу було презентовано чергове видання книжкової серії «Шлях до Перемоги» та часопису «Наука під час війни», підготовленого керівництвом та науково-педагогічним складом Національної академії Державної прикордонної служби України.

Учасники форуму захоплено зустріли виступи прикордонників з бойовим досвідом – Андрія Соломонюка та Сергія Карпʼюка. Вони ще понад 30 років тому присягнули на вірність українському народові і залишилися вірними своєму обов’язку незважаючи на усі випробування долі.

Герої поділилися своїм життєвим і службовим досвідом, враженнями від пережитих подій, спогадами про побратимів і героїчні вчинки наших Захисників, про нелюдські дії ворогів. Та із захопленою усмішкою згадали, що часто побратими зі Збройних Сил України та «Азову» дивувалися стійкості та відвазі прикордонників.

На згадку про зустріч представники Національної академії подарували учасникам форуму примірники видань «Шлях до Перемоги».

Своєю чергою начальник Західного регіонального управління генерал-майор Валерій Вавринюк подякував за чудову зустріч та презентував гостям пам’ятну відзнаку.

«Дякуємо за вашу роботу. Радий, що форум продовжує жити. Дуже приємно, що є така можливість, гортаючи ці сторінки, зустріти знайомі обличчя, згадати історію і події, героїчні вчинки оборонців нашої рідної землі», - підсумував Валерій Вавринюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати