Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євросоюз направив Португалії вісім пожежних літаків для гасіння потужних лісових пожеж

17 вересня, 19:18
Фото з фейсбук сторінки ДСНС України

У зв'язку з сильними лісовими пожежами на півночі Португалії влада країни активувала механізм цивільного захисту ЄС і отримала як допомогу вісім пожежних літаків з Іспанії, Італії, Франції та Греції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Єврокомісію (ЄК).

"ЄС повністю солідарний із Португалією. Наша швидка відповідь із вісьмома пожежними літаками з чотирьох держав-членів підкреслює силу європейської співпраці під час кризи. Ми працюємо цілодобово, щоб забезпечити необхідну підтримку тим, хто бореться з пожежами на місцях", - йдеться в опублікованій у вівторок заяві члена ЄК з антикризового управління Янеза Ленарчича.

У комюніке Єврокомісії зазначається, що за нинішній пожежонебезпечний сезон охоплена пожежами Португалія вдруге звертається до механізму цивільного захисту ЄС.

Європейський координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) також направив офіцера зв'язку для сприяння португальській владі. ERCC "активно стежить за ситуацією і координує доставку допомоги", повідомляють у Брюсселі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати