Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Денис Шмигаль: Швейцарія підтримує Українську формулу миру

17 жовтня, 19:49
Фото kmu.gov.ua

На полях Конференції з питань протимінної діяльності в Україні, що проходить у Лозанні 17 жовтня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. Повідомляє Урядовий портал.

Глава українського Уряду подякував за беззастережну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та наших зусиль для досягнення справедливого миру.

Денис Шмигаль поінформував про План перемоги Президента України й зауважив, що саме у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру, і подякував, що Швейцарія підтримує Українську формулу миру. Під час зустрічі сторони говорили про те, як продовжити спільні зусилля в цьому напрямку.

Прем’єр-міністр також подякував за схвалення Стратегії міжнародного співробітництва, яка передбачає виділення Україні 1,5 млрд франків у наступні 4 роки.

Серед іншого, Денис Шмигаль високо оцінив намір виділити загалом 5 млрд франків на підтримку відбудови України до 2036 року.

«Закликаємо Швейцарію приєднатися до механізму, який запровадять країни G7 щодо використання заморожених російських активів. Швейцарія заблокувала активів підсанкційних російських осіб на понад 7 млрд швейцарських франків, а також заборонила доступ до понад 7 млрд франків Центробанку росії. Справедливо і правильно, якщо ці кошти будуть використані для компенсації жертвам агресії», — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник українського Уряду відзначив, що необхідно продовжити санкційний тиск на росію, адже це дієвий інструмент. Він подякував Віолі Амгерд та Федеральній раді Швейцарії, яка 16 жовтня ухвалила більшість заходів 14-го пакету санкцій ЄС проти росії. Нові заходи набувають чинності вже сьогодні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати