Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Марк Рютте розповів про очікувані результати засідання міністрів оборони країн – членів НАТО

17 жовтня, 20:18
Фото nato.int

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте розповів про очікувані результати засідання міністрів оборони країн – членів НАТО, яке проходить в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі у четвер і п’ятницю, 17 – 18 жовтня 2024 року, зокрема про стримування і оборону, підтримку України і глобальне партнерство. Повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Генеральний секретар підтвердив, що НАТО стоїть пліч-о-пліч з Україною як зараз, так і у майбутньому. Міністри оборони країн НАТО зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим на засіданні Ради Україна – НАТО в четвер увечері для обговорення ситуації на полі бою і найбільш нагальних потреб України. Пан Рютте зазначив, що активна робота ведеться  щодо створення нового командування НАТО у Вісбадені для координації безпекової допомоги і навчання  для України, і виконання обіцяної військової допомоги Україні на 40 мільярдів євро. Він оголосив, що «союзники з НАТО надали Україні військової допомоги на 20,9 мільярдів євро протягом першої половини 2024 року, і члени Альянсу готові виконати свої зобов’язання до кінця року», підкресливши, що «сигнал чіткий – НАТО допомагає Україні і ми будемо продовжувати це робити.»

Союзникам потрібно «рухатись далі і швидше для того, щоби протистояти  зростаючим загрозам, з якими  ми стикаємося », пояснив він, наголосивши, що «для цього потрібно більше військ, сил і засобів та інвестицій задля досягнення амбіційних цілей, визначених в наших оборонних планах». Пан Рютте назвав розширений оборонно-промисловий потенціал, потужніші ланцюги постачання і нові технології як критично важливі для забезпечення Альянсу стійкості в усіх сферах. Він сказав, що очікує від міністрів зеленого світла для нової ініціативи НАТО з поліпшення стандартизації, пояснивши, що «краще застосування стандартів може зменшити вартість оборонних закупівель, тому ця робота так важлива для НАТО».

Засідання міністрів оборони також надає можливість обмінятися думками щодо поточного стану глобальної безпеки з партнерами НАТО з Індо-Тихоокеанського регіону, а також з Європейським Союзом. Вперше міністри оборони Австралії, Японії, Нової Зеландії і Республіки Корея приєднуються до засідання міністрів оборони країн НАТО. «В цьому взаємопов’язаному світі  вкрай необхідно, щоби ми долали наші проблеми безпеки разом», –  сказав на завершення Генеральний секретар.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати