Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Tetra Tech передала Держспецтрансслужбі чергову партію техніки для розмінування

18 липня, 09:54
Фото mil.gov.ua

Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ) отримала від американської компанії Tetra Tech чергову партію спеціалізованої техніки для розмінування. Це стало можливим завдяки проєкту «Підтримка Україні зі знищення звичайного озброєння», повідомляє Міністерство оборони України.

До комплекту обладнання увійшли:

- 4 платформи для розмінування GCS-100 з дистанційним керуванням
- мобільні станції технічного обслуговування платформ
- вантажівки, причепи та крани для транспортування машин на місцевість

Крім того, ДССТ отримала чотири броньовані екскаватори, транспортні засоби та засоби індивідуального захисту.

«Техніка, яку ми отримуємо, справді значно посилить спроможності Державної служби спеціального транспорту з проведення робіт з розмінування. Станом на сьогодні компанія TetraTech вже передала обладнання та спеціальну техніку на суму понад 1 мільйон доларів. На додаток до технічного оснащення спеціалізованих підрозділів компанія активно займається підготовкою саперів. Наразі у навчальному центрі вже підготовлено понад шістсот спеціалістів, які отримали міжнародну сертифікацію. Отже, техніка та обладнання, які ви сьогодні передаєте, потраплять у професійні, підготовлені та добре навчені руки. Як результат, наші спроможності з проведення робіт з розмінування значно зростуть», — зазначив заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

Голова Адміністрації ДССТ бригадний генерал Олександр Яковець підкреслив, що завдяки обладнанню від США, Канади та компанії Tetra Tech, групи розмінування ДССТ продовжують працювати над збереженням життя українців, зокрема дітей.

«Групи розмінування ДССТ за допомогою обладнання, яке надали США, Канада та окремо компанія Tetra Tech, виконують завдання щодо збереження життя кожного українця, адже жертвами вибухонебезпечних предметів в Україні часто стає цивільне населення, зокрема – діти,» - заявив Олександр Яковець.

З початку широкомасштабної агресії російської федерації підрозділи ДССТ перевірили понад 115 тисяч гектарів територій і знешкодили понад 178 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати