Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ВМС пояснили, навіщо в Середземному морі перебувають ракетоносії рф

21 квітня, 14:40

 

Наявність ворожих кораблів у Середземному морі, у тому числі й ракетоносіїв, говорить про те, що російська федерація намагається поширювати свою військову присутність і в інших регіонах, не тільки в Україні.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, ВМС ЗСУ.

"Не слід забувати, що там теж досить непроста геополітична ситуація. Не слід забувати, що рф вбачає геополітичних конкурентів не тільки в Україні.

Тому, вони звісно, намагаються розповсюджувати свою військову присутність і в інших регіонах, де є їх інтереси, а вони зараз є в Африці й не тільки, і в тому числі в підтримці режиму Асада в Сирії. Тому вони намагаються робити все, щоб підтримати подібний собі режим", пояснив військовий.

Окрім того, Плетенчук назвав фактори, які визначають кількість кораблів рф у Середземному морі.

"Зазвичай це можуть бути й ротації – одночасне перебування кількох одиниць. Взагалі там у них оперативне з'єднання постійне корабельне, тому вони присутні там багато років. Які вони там виконують завдання – окрема історія. 

Для нас важливо те, що ця історія не пов'язана з Чорним морем. Якщо раніше окупанти через турецькі протоки ще могли здійснювати операції так званого "Сирійського експреса", то зараз так не працює. І зараз для забезпечення цього угрупування їм треба йти в обхід всієї Європи, це понад 9 тисяч км, що досить непросто", підкреслив Плетенчук.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати