Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові представили проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні»

11 червня, 11:13

Реабілітаційний центр, який щороку допомагатиме 50 тисячам поранених українців, будуватимуть у Львові за підтримки міністерств охорони здоров'я та у справах ветеранів, також – Львівської обласної військової адміністрації та Львівської міськради. Презентували проєкт вчора, 10 червня, за участю міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка – на Форумі донорів у Львові.

4

5

«Наша система охорони здоров’я показує, що дає гідну відповідь на ті виклики, що їх приносить війна. Але ми готуємося й до негативних наслідків, які очікуємо після перемоги. З кожним днем людей, які потребуватимуть тривалої реабілітації, в Україні стає більше. Такі реабілітаційні центри вже потрібні країні, і ми не зупинимось на львівському», – зазначив Віктор Ляшко.

У реабілітаційному центрі «Незламні» буде реконструктивна хірургія, ортопедія і роботизоване протезування. Постраждалим не лише встановлюватимуть протези – тут їх і виготовлятимуть.

Центр реабілітації буде створений у структурі Першого медоб’єднання Львова і включатиме потужну фізичну, психологічну та психосоціальну реабілітацію. «Українські спеціалісти придумали і в експериментальному режимі запустили роботизоване протезування. Вони виготовили руку-робот, яка повністю замінює кінцівку. Ця рука зараз є в нас в лікарні, і вже наступного тижня ми будемо її встановлювати. Українці матимуть надсучасні протези – ми на них заслужили. Українці заслужили на все найкраще у нашому реабілітаційному центрі», – сказав генеральний директор Першого медичного об'єднання Львова Олег Самчук.

2

3

Форум донорів відкрив очільник МОЗу Німеччини Карл Лаутербах, який зазначив, що Німеччина готова долучитися до допомоги пораненим під час війни українцям. Зокрема, допомагатиме пацієнтам, які отримали важкі опіки і втратили кінцівки. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що реабілітаційний центр “Незламні” не обмежується зведенням однієї будівлі: «Наше завдання – вибудувати екосистему. Люди, які отримуватимуть тут допомогу, повинні десь жити та комфортно добиратися до медзакладу. За цим проєктом ми збудуємо трамвайну колію від центру міста до лікарні. І наскільки швидко це буде – залежить від нас». Форум донорів у Львові провели за підтримки Фонду Ганнса Зайделя. Вже вдалося зібрати 2,1 млн євро.

Підтримати проєкт у перший день зголосились компанії «АТБ, «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. Також раніше пожертви перерахував народ Тайваню. Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрито окремий благодійний рахунок.

Найближчим часом буде сформована наглядова рада проєкту.

У Львівській міській раді розповідають, що аудит проєкту здійснюватиме один із лідерів аудиторських та консалтингових послуг України, член глобальної мережі «Baker Tilly International», що входить до ТОП 10 найбільших мереж бухгалтерських та консалтингових компаній світу, компанія «Baker Tilly» в Україні.

Сайт проєкту: unbroken.org.ua

Реквізити для пожертв:

unbroken.org.ua/donate.html

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото Львівської міської ради (Роман КАЙМАН)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати