Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава МЗС Польщі закликав країни ЄС зняти заборону на використання Україною ракет далекого радіусу дії

22 липня, 21:54
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час засідання Ради у закордонних справах ЄС у Брюсселі закликав колег-міністрів з інших країн ЄС зняти заборону на застосування Україною далекосяжної зброї, яку виробляють ці країни, для завдавання ударів по території РФ. Про це Сікорський заявив після засідання Ради у понеділок, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

За словами Сікорського, надання Україні такого права дозволить запобігати російським ракетним обстрілам території України і це буде реалізацією права Києва на самооборону.

“Це повною мірою була би самооборона, яка є законною згідно з міжнародним правом. Захист дитячих онкологічних лікарень – це не ескалація”,- підкреслив Сікорський.

Він зазначив, що під час засідання організовано відеоконференцію з главою МЗС України Дмитром Кулебою, під час якої український міністр визнав, що ситуація в Україні є дуже складною.

Як зазначив Сікорський, він також підтримав чеську пропозицію щодо необхідності росіянам мати біометричні паспорти, що ускладнювало би різноманітні дії російської влади.

Як передавало агентство, Польща запропонувала провести наприкінці серпня засідання Ради ЄС у закордонних справах у Львові, але Угорське головування в ЄС відхилило цю пропозицію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати