Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За 2 роки після російського вторгнення американська програма "Об'єднаймося заради України" переселила 187 000 українців до США

23 квітня, 14:51

За 2 роки після вторгнення росії американська програма переселила 187 тисяч українців без особливих труднощів. Про це пише Cbs News, передає УНН

Деталі 

Вторгнення росії в лютому 2022 року призвело до переміщення мільйонів біженців, більшість з яких були жінки та діти, спричинивши найбільших наплив переселенців до Європи з часів Другої світової війни.

У квітні 2022 року адміністрація Президента США Байдена створила безпрецедентну програму під назвою "Об'єднання для України", яка дає змогу необмеженій кількості українців, що спонсоруються американцями, приїхати до США і працювати тут легально, без необхідності проходити тривалий процес отримання візи.

За даними міністерства внутрішньої безпеки США, за два роки імміграційна влада Сполучених Штатів схвалила понад 236 000 справ за програмою "Єдність для України". Станом на кінець березня понад 187 000 українців прибули до США в рамках цієї програми.

Ще 350 000 українців, як повідомляється, прибули до США поза спонсорським процесом від початку російського вторгнення, переважно за тимчасовими візами. 

"Міністерство виконало обіцянку президента Байдена прийняти українців, які рятуються від навмисної і неспровокованої війни росії проти України", - йдеться в заяві міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса.

На відміну від більшості імміграційних політик США, переселення десятків тисяч українських біженців в американські громади відбувається з великою ефективністю та відносно невеликою кількістю труднощів. 

Наприклад, штати, очолювані республіканцями, подавали позови практично проти кожної великої імміграційної політики адміністрації Байдена, включно з аналогічною програмою спонсорства для мігрантів із Куби, Гаїті, Нікарагуа і Венесуели. Але програма "Єдність для України" не була оскаржена в суді. Ба більше, деякі законодавці-республіканці висловилися на підтримку прийому українських біженців.

Тоді як прибуття сотень тисяч мігрантів на американо-мексиканський кордон призвело до напруження ресурсів у деяких населених пунктах, як-от Нью-Йорк, Чикаго і Денвер, переселення українців не викликало такої самої реакції і не створило серйозних політичних проблем для адміністрації Байдена.

На відміну від програми для кубинців, гаїтян, нікарагуанців і венесуельців, яка по якій можуть прийняти 30 тисяч заявок, програма "Єдність для України" не має кількісного обмеження. Заявки на участь у програмі також розглядаються доволі швидко, інколи впродовж кількох тижнів або навіть днів. 

Президент і генеральний директор організації з переселення біженців Global Refuge Кріш О'Мара Вігнараджа зазначає, що "Об'єднання для України" "показує, як США можуть діяти швидко, коли хочуть".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати