Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Документальний фільм “Білий янгол — кінець Мар’їнки” отримав золоту нагороду та Гран-прі у США

25 квітня, 09:42
Фото: МВС України

Документальний фільм “Білий янгол — кінець Мар’їнки” отримав одразу дві нагороди в США. Йдеться про “золото” та Гран-прі телекінопремії New York Festival. Стрічка розповідає про евакуацію мирних жителів та знищення росіянами міста Мар’їнка. Повідомляє Вільне радіо із посиланням на МВС України.

Переможців телевізійної та кінопремії оголосили в Нью-Йорку 16 квітня під час віртуального гала-вечора Storytellers. Стрічку “Білий янгол — кінець Мар’їнки” відзначили у номінації “Докудрама”.

“Вітаємо німецьке телебачення ZDF, а також всі серця, що стоять за цією документальною драмою, зі створенням зворушливого і незабутнього твору, який виходить за межі розповіді й свідчить про реалії війни й безсмертя людського духу”,написали організатори.

Фільм розповідає про знищення російськими військами Мар’їнки та евакуацію мирного населення, яку проводили поліціянти. “Білим янголам” разом з іншими структурами влади та волонтерами вдалося евакуювати все цивільне населення до того, як місто остаточно зруйнували та окупували російські загарбники.

За основу стрічки взяли фільмування німецьких журналістів, які вони зробили в Мар’їнці у 2022 році. Йдеться про інтерв’ю з врятованими людьми та правоохоронцями 2023 року, а також записи з камер поліціантів. 

Автором та режисером стрічки став німецький журналіст Арндт Гінцель. До України чоловік приїхав за два тижні до повномасштабного вторгнення Росії, а після 24 лютого 2022 року протягом кількох тижнів робив репортажі для європейських ЗМІ про війну в Україні.

“Цей пронизливий фільм дає вражаючий погляд на руйнівні наслідки вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Мужні дії поліцейського Василя Піпи і його колег у місті Мар’їнка були виведені на перший план завдяки непохитній мужності та самовіддачі. Історія “Білих янголів” символізує надію серед відчаю”, — зазначили організатори фестивалю. 

Група “Білий Янгол”, яка працює на Мар’їнському напрямку, продовжує під вогнем евакуйовувати мешканців з інших населених пунктів, які штурмує Росія, зазначили в МВС.

Звернутися по допомогу в евакуації можна за номерами:

  • +38 (066) 56-19-102 (Авдіївський напрямок);
  • +38 (066) 56-10-102 (Мар’їнський напрямок);
  • +38 (066) 56-15-102 (Бахмутський напрямок);
  • +38 (066) 56-11-102 (Великоновосілківський напрямок);
  • +38 (066) 56-16-102 (Лиманський напрямок).
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати