Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світовий конгрес українців доставив ще 215 FPV-дронів для батальйону «Вовки Да Вінчі»

24 червня, 16:17
Фото ukrainianworldcongress.org

У співпраці зі Saint Javelin, ініціатива “Unite with Ukraine” Світового Конґресу Українців успішно доставила ще 215 FPV-дронів для батальйону “Вовки Да Вінчі” 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України, повідомляється на сайті СКУ.

Крістіан Борис, засновник Saint Javelin, та Андрій Потічний, директор ініціативи “Unite with Ukraine” СКУ, зустрілися з членами батальйону “Вовки Да Вінчі” на невідомому місці, щоб передати пожертву, яка складалась зі:

  • 160 FPV-дронів з денними камерами, розміром 7 дюймів;
  • 30 FPV-дронів з нічними камерами, розміром 7 дюймів;
  • 15 FPV-дронів з тепловізійними камерами, розміром 7 дюймів;
  • 10 FPV-дронів з денними камерами, розміром 10 дюймів;
  • 400 корпусів для боєприпасів;
  • 4 наземні комунікаційні станції;
  • 130 різних аксесуарів та іншого обладнання.

Допомогти українським військовим і зробити свою інвестицію в перемогу України можна за посиланням

“Ми дуже вдячні за підтримку від українців, які живуть за кордоном, дуже вдячні діаспорі та Світовому Конґресу Українців, які нас підтримують. Ця підтримка дійсно відчутна”, – сказав Сергій Філімонов, командир батальйону “Вовки Да Вінчі”.

“Наше основне завдання в СКУ – зміцнити бойові можливості України, використовуючи всі наявні ресурси. Дрони та безпілотники стали ключовими інструментами в арсеналі України. Майбутнє війни – це безпілотні та автономні системи, і Україна лідирує в цій сфері. Понад 200 FPV-дронів, які були доставлені командою СКУ сьогодні, створені  українським виробником, який був обраний не просто тому, що він український і там працюють українці, а тому, що їхній продукт найвищої якості”, – заявив Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців.

Команда “Unite with Ukraine” співпрацювала з пілотами дронів з підрозділу БПЛА батальйону “Вовки Да Вінчі” для стратегічного вибору FPV-дронів від українського виробника Verba розміром 7 і 10 дюймів. Ці вироби були спеціально налаштовані для виконання конкретних бойових завдань, відповідно до географічних умов та для протидії  можливостям радіоелектронної боротьби агресора. Замовлення включало дрони, батареї, наземні комунікаційні станції, антени та інше необхідне обладнання та аксесуари.

“Це інвестиція в незалежність України”, – сказав Андрій Потічний, директор ініціативи Світового Конґресу Українців “Unite with Ukraine”.

“Після розмови з ними, ви розумієте, що потреба ніколи не зникає. Ці хлопці ведуть екзистенційну боротьбу, маючи дуже обмежені ресурси. Робота ніколи не закінчується ні для них, ні для нас. Дякуємо Світовому Конґресу Українців за співпрацю з нами у цьому проєкті; ми шукаємо можливості, щоб зробити ще більше”, – прокоментував Крістіан Борис, засновник Saint Javelin.

Пожертвування понад 200 000 доларів США або приблизно 8 мільйонів гривень було зібрано за допомогою спільної кампанії зі збору коштів “Santa’s Birds” Світового Конґресу Українців та Saint Javelin. Кампанія отримала підтримку від організацій діаспори, як-от Лемківська Фундація, Канадсько-Українська Торгова Палата, Конґрес Українців Канади – Торонто, Союз Українських Організацій в Австралії та індивідуальних донорів з усього світу.

“Unite With Ukraine” — це глобальна ініціатива Світового Конґресу Українців, яка зосереджена на закупівлі та доставці необхідних тактичних медичних засобів, бронетехніки, дронів, комплексів БПЛА та іншого важливого обладнання для підтримки українських захисників.

З лютого 2022 року ініціатива зібрала понад 57,5 мільйонів доларів від донорів у понад 70 країнах світу для підтримки бригад територіальної оборони Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Сил спеціальних операцій, Національної гвардії України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Національної поліції України, бригад Сухопутних військ Збройних сил України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України,  Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Яворові, Генерального штабу Збройних сил України.

Saint Javelin — це соціальне підприємство, засноване 16 лютого 2022 року Крістіаном Борисом, колишнім канадським журналістом, на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення в Україну. Те, що починалося з однієї наліпки, переросло в міжнародно визнаний бренд одягу, який пожертвував українським благодійним організаціям та військовим 2,3 мільйона доларів від продажів. Крім того, Saint Javelin охопило мільйони людей у всьому світі за допомогою наших проукраїнських мемів, меседжів та масштабних кампаній. Історія та робота компанії були висвітлені у BBC, Washington Post, New York Times, CNN та інших світових медіа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати