Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Воєнні злочини росії та втрати українського спорту – Олексій Хоменко розповів про притягнення представників держави-агресора до відповідальності

24 червня, 22:24
Фото Офіс Генерального прокурора

Перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко взяв участь у пресконференції «Воєнні злочини росії та втрати українського спорту», повідомляє Офіс Генерального прокурора. Він разом з очільником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним та віцепрезидентом Національного олімпійського комітету України Олександром Крикуном розповіли про руйнівний вплив російської агресії на український спорт.

Олексій Хоменко зазначив, що всього з початку повномасштабного вторгнення задокументовано руйнування або пошкодження ворожими обстрілами понад 166 000 об’єктів цивільної інфраструктури.

«Звичайно ця злочинна діяльність рф не обійшла і спорт – знищено або пошкоджено 518 спортивних об'єктів. Прокурори разом зі слідчими та експертами постійно фіксують наслідки ворожих обстрілів, ризикуючи власним життям», – зазначив перший заступник Генпрокурора та уточнив, що ці злочини розглядаються в комплексі як частина спланованої стратегії ворога зі створення для українського цивільного населення умов, непридатних до життя.

«Об'єкти інфраструктури, навчальні, спортивні заклади можна відбудувати. Найтяжчими і непоправними втратами, які спричиняють ці злочини, є втрати людських життів. На жаль, внаслідок воєнних злочинів ворога маємо загиблих серед українських спортсменів та спортсменок. Розслідується кожен факт», – наголосив Олексій Хоменко.

Перший заступник Генпрокурора зауважив, що спортсмени часто стають волонтерами, займають активну позицію у своїй громаді, через що стають мішенню російських загарбників. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати