Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Група з дев'яти українських військовослужбовців завершила навчальну програму з розмінування, організовану Mriya Aid

25 жовтня, 10:22
Фото з архіву "Дня"

Цього тижня п'ята група з дев'яти українських військовослужбовців разом з 15 іншими українськими фахівцями з розмінування завершила 5-тижневий курс навчання за Міжнародними стандартами протимінної діяльності (МСПМД) зі знешкодження вибухонебезпечних предметів (ПВНП) у Навчальному центрі протимінної діяльності в Косові, загальна кількість українців, які пройшли навчання за програмою сягнула 138 осіб, повідомляє пресслужба канадського благодійного фонду Mriya Aid. Повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

«Ми працюємо над тим, щоб українські фахівці з розмінування поверталися додому до своїх родин живими та неушкодженими наприкінці кожного робочого дня або після завершення ротації. Кожен навчальний курс рятує життя та зменшує кількість нещасних випадків», - зазначила генеральна директорка та голова правління Mriya Aid Леся Грейнджер.

МСПМД/IMAS - це міжнародний стандарт сертифікації у сфері гуманітарного розмінування, що забезпечує узгодженість практик для впровадження та підвищення безпеки й ефективності протимінної діяльності в різних контекстах.

Ця група з дев'яти саперів є вже п'ятою, яка цьогоріч пройшла навчання та сертифікацію за стандартами МСПМД/IMAS у Навчальному центрі протимінної діяльності в Косово. Вказується, що українські фахівці отримали сертифікат 3-го рівня МСПМД/IMAS. Попередні чотири групи, які навчалися з березня по вересень, завершили навчання та отримали сертифікат МСПМД/IMAS 2-го рівня.

Загалом 138 військовослужбовців Збройних сил України та державних служб, які займаються знешкодженням вибухонебезпечних предметів, завершили сертифікаційну програму МСПМД/IMAS-2024, організовану Mriya Aid, серед цих випускників - 11 жінок.

Підтримка та тісна співпраця з Головним управлінням протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Національного агентства з питань протимінної діяльності Міністерства оборони України була незамінною для цієї програми навчання та оснащення з розмінування.

У рамках програми «Навчи та оснасти» Mriya Aid українські сапери, які успішно завершили курси та склали сертифікаційні іспити на рівень 2 рівень IMAS, отримали також засоби індивідуального захисту, міношукачі та набори інструментів для проведення операцій з розмінування по всій території України.

Mriya Aid була заснована в лютому 2022 року канадськими фахівцями в галузі оборони, безпеки та управління. Команда Mriya Aid фокусується на підтримці українських військових та екстрених служб для забезпечення виживання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати