Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міноборони України закупить нову партію Bayrаktar наступного року

12 листопада, 20:23
Фото defence-ua.com

Міністерство оборони наступного року закупить у Туреччини нову партію безпілотних літальних апаратів Bayrаktar для потреб Збройних сил України, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування Bayrаktar. Ми додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські Bayrаktar, наголошую. Тобто, виготовлені в Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних сил України", - цитує слова Резнікова, сказані ним під час візиту у районі проведення Операції об'єднаних сил пресслужба Міноборони у п'ятницю.

За словами голови відомства, БПЛА Bayrаktar будуть застосовуватися, "оскільки ми маємо захищати нашу незалежність, зокрема згідно з 51 статтею статуту ООН".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний додав, що Збройні сили перебувають у постійній готовності до застосування Bayrаktar у разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

Як повідомлялося, 26 жовтня Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayrаktar, куплений у Туреччини, в районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Згодом стало відомо, що в Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayrаktar, яке може розпочатися вже найближчим часом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати