Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні у Європарламенті обговорюватимуть торгівельні відносини з Україною

20 жовтня, 09:43

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту ще раз розгляне проект закону про продовження на рік - до 1 січня 2016 року - режиму автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасуванні імпортних мит, на своєму додатковому засіданні 20 жовтня. Про це повідомив член Комітету, євродепутат Даніель Каспарі.

“Буде додаткове засідання Комітету в понеділок, 20-го по голосуванню щодо односторонніх торговельних заходів, і тоді це може бути винесено на пленарне засідання 22 або 23 жовтня в Страсбурзі”, — сказав депутат 8 жовтня.

Європарламентар не зміг відповісти на запитання про те, чим були викликані дії депутатів, які заблокували 7 жовтня швидку процедуру для продовження торгових преференцій.

“Я можу тільки уявити, чому "друзі Путіна" діють таким чином”, — зазначив Д.Каспарі.

В секретаріаті Комітету зазначили, що при звичайній процедурі розгляду рішення з підготовкою повноцінного доповіді та обговоренням у всіх зацікавлених Комітетах, рішення може бути прийняте протягом 1-3 місяців.

Зазначимо, питання збільшення санкцій по відношенню до Росії обговорюватись не планується. Європарламентарі сьогоднішнє своє засідання присвятять лихоманці Ебола.

Нагадаємо, 7 жовтня група депутатів Європарламенту на чолі з лідером французького Національного фронту Марін Ле Пен заблокувала процедуру прискореного схвалення продовження дії автономного режиму преференцій у торгівлі Євросоюзу з Україною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати