Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці дорожчає проїзд у громадському транспорті

16 серпня, 17:17
Фото надано автором

Сьогодні, 16 серпня, виконком Вінницької міськради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду у міському авто- та електротранспорті. У документі йдеться про те, що з 20 серпня поточного року тариф на перевезення одного пасажира у міському електротранспорті складатиме 4 гривні, а в міському автобусі – 5 гривень. Тобто загалом ціна разової поїздки у комунальному транспорті зростає на 1 грн проти попередньої вартості, або на 20–25 %. Разом з вартістю проїзду подорожчають і місяці проїзні квитки, але вже з 1 вересня 2018 року. Так, на проїзд у трамваї, тролейбусі чи автобусі вартість проїзного становитиме 300 грн, 150 грн – для студентів, 100 грн – для школярів. Проїзний на два види транспорту коштуватиме відповідно 340 грн, 170 грн та 110 грн.

Головна причина підвищення проїзду, як відзначають у Вінницькій транспортній компанії, це подорожчання тарифів на електроенергію, які зросли на 160 %, та збільшення витрат на пальне, його вартість зросла за останні два роки на 50 %.

 «Витрати на електроенергію, пальне, амортизацію та оплату праці зросли в рази. Сьогодні Вінницька транспортна компанія має 400 вакансій. Заробітна плата працівників, яка є однією з найкращих в Україні, не задовольняє потреби людей, – каже директор підприємства Михайло  Луценко. – Планово-розрахункові тарифи складають 5,66 грн – на перевезення в електротранспорті та 8,03 грн – у міських автобусах, тобто  економічно обґрунтований тариф набагато вищий. Отримані кошти транспортна компанія в першу чергу направить на покращення обслуговування населення та підвищення зарплати працівникам підприємства».

Нагадаємо, з 1 липня у Вінниці подорожчав проїзд у маршрутних таксі. Наразі одна поїздка у маршрутках коштує 5 грн на коротких, так званих «під’їзних» маршрутах, та 6 грн – на довгих, магістральних. У нічний час вартість проїзду у маршрутках становить 8 грн. При цьому перевізники зберегли соціальні зобов’язання та продовжать перевозити деякі пільгові категорії населення безкоштовно, а школярів до 6 класу – за півціни.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото з архіву автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати