Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відмінили безкоштовні перевезення пільговиків у години пік

20 березня, 19:52
Фото надано авторкою

Щоб дисциплінувати пасажирів, зокрема пенсіонерів, і змусити їх користуватися громадським транспортом відповідно до обмежувальних заходів, у Вінниці вирішили скасувати безкоштовний проїзд у години пік. Відповідне рішення сьогодні ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, про це повідомляє Вінницька міська рада. Від завтра з 5:20 і до 10 ранку, а також з 17:00 до 21:00 громадяни пільгових категорій змушені будуть платити за проїзд у міському транспорті, або ж чекати відповідного часу на безкоштовну поїздку.

Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко підкреслив, що підприємство сьогодні випускає на лінію максимально можливу кількість транспорту – 265 одиниць: 131 тролейбус, 74 трамваї, 60 автобусів. Також на маршрутах працює 225 мікроавтобусів. Загалом вінничан обслуговує 490 одиниць транспорту.

«Наразі пасажиропотік у місті впав втричі. Але нам потрібно втричі збільшити кількість транспорту, щоб забезпечити в цих умовах той пасажиропотік, що є на сьогодні. Ми цього не можемо собі дозволити, оскільки вже випустили на лінії весь можливий транспорт. Тому прошу розглянути можливість відмінити безкоштовний проїзд для пільговиків на час карантину», – сказав Михайло Луценко.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов вирішив більш лояльно підійти до цього питання і запропонував не вводити обмеження на цілий день, а лише на години пік. Комісія дослухала і прийняла рішення на період дії карантину відмінити безкоштовні перевезення для пільгових категорій громадян з 5:20 до 10:00 та з 17:00 до 21:00. Крім того, дозволили Вінницькій транспортній компанії перевозити до 10 пасажирів у кожній секції трамвайного вагону.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Фото надано авторкою

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати