Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В окупованому Криму суд відмовився надати перекладача полоненому українцю

20 грудня, 10:41
Фото: Reuters

В окупованому Криму підконтрольний РФ  Верховний суд, розглядаючи апеляційну скаргу про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту радіотелеграфіста рейдового буксира "Яну-Капу" Варімеза Володимира Костянтиновича, полоненого  співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ в Керченській протоці 25 листопада, відмовився надати йому перекладача.

Про це написав адвокат Володимира Варімеза  Анрі Цискарішвілі на своїй сторінці у Facebook.

Він також повідомив, що його зустріч з підзахисним відбулась у кабінеті для проведення відеоконференцзв'язку в СІЗО Лефортово, оскільки під час судового засідання адвокат брав у ньому участь дистанційно з Москви.

“На жаль, суд залишив Володимира під вартою. При цьому моєму підзахисному було відмовлено в наданні перекладача, а доводи сторони захисту про те, що Володимир є військовополоненим - проігноровані”, - написав адвокат.

Він також зазначив, що рішення суду не зломило полоненого українського моряка.

“..тримається Володимир добре, не проявляє ні страху ні відчаю. На жаль приміщення і умови, в яких ми перебували, не дозволяли провести повноцінну приватну розмову адвоката зі своїм підзахисним, проте головне я йому передав, а саме, що він не один. Найближчим часом, я ще раз відвідаю Володимира, і обов'язково повідомлю всі новини про його стан і самопочуття”, - йдеться у повідомленні.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати