Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відомство Табачника знову замовило дорогі підручники - за ціною планшета

14 серпня, 11:06

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міносвіти знову зробив великі державні замовлення на підручники. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

ІІТЗО замовив підручники для третьокласників на загальну суму майже 86 мільйонів гривень. Більше половини цієї суми поділять між собою два видавництва – «Ґенеза» - майже 25 мільйонів гривень і «Видавничий дім «Освіта» - майже 29 мільйонів гривень. Решту розподілили між вже звичним для державного замовлення пулом видавництв.

Традиційно не обійшлося без наддорогих посібників, зазначає Свідомо. «Літературне читання. Польська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас» обійшлося у 607 гривень за одну книжку. «Українську мову для загальноосвітніх навчальних закладів з навчання польською мовою. 3 клас» купили за 571 гривню за штуку. Наклад цих посібників – по 198 штук. Десь у таку суму зараз в Інтернет-магазинах обійдеться недорогий китайський планшет, звертає увагу видання.

У березні  2012-го видавництво отримало від Міносвіти величезне державне замовлення на друк підручникі для первачків - майже 20 мільйонів гривень з 61 мільйона, витраченого на усі підручники. На початку року "Освіта" разом з "Генезою" так само отримали половину усього держзамовлення на друк підручників для 5 класів. Що цікаво, «Ґенезою» колись керував нинішній директор ІІТЗО Олександр Удод.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати