Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські F-16 отримали від Сполучених Штатів найновішу версію РЕБ

28 серпня, 10:03

США перепрограмували комплекс радіоелектронної протидії на винищувачах F-16, які Бельгія, Данія, Норвегія і Нідерланди передають Україні, для протистояння сучасному російському озброєнню.

Про це йдеться у повідомленні Служби розповсюдження візуальної інформації Департаменту оборони США, пише Рубрика.

Над модернізацією працювала 68-ма ескадрилья радіоелектронної боротьби (68 EWS) у співпраці з данськими і норвезькими колегами.

За словами американських інженерів, підсистеми РЕБ вимагали оновлення для того, щоб нові літаки змогли ефективно інтегруватись в українські повітряні силита бути ефективними проти нових російських загроз.

Перед фахівцями стояла подвійна проблема: системи, що використовується на F-16, немає на озброєнні у США, а її оптимізацію потрібно було провести у короткий термін.

Спираючись на дані від Данії і Норвегії, американські інженери вивчили конструкцію системи РЕБ та розробили підходи для її перепрограмування. Спільно з партнерами фахівці випробували роботу оновленого комплексу.

В ескадрильї зазначили, що Україна є офіційним замовником її послуг, це дозволить підрозділу забезпечувати підтримку та своєчасне оновлення та модернізацію систем РЕБ на основі досвіду та рекомендацій від українських військових.

Начальник ескадрильї зазначив, що одні лише F-16 з перепрограмованими комплексами радіоелектронної протидії не забезпечать домінування у повітрі,однак зможуть надати ситуаційну перевагу пілотам у досягненні цілей, які можуть забезпечити вплив та успіх на полі бою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати