Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Життя прекрасне» – у Театрі імені Марії Заньковецької от-от покажуть вже другу від початку сезону прем’єру

28 вересня, 22:57

«День» нещодавно розповідав про те, що Львівський національний український драматичний театр імені Марії Заньковецької розпочав сезон 2023/2024 виставою «Земля» за повістю Ольги Кобилянської (Велика сцена, запрошений режисер Давид Петросян, запрошений художник-постановник – Даниїла Колот, перші покази відбулися 23 і 23 вересня).

А вже 3 і 4 жовтня на Камерній сцені представлятимуть прем’єру комедії «Життя прекрасне» за новелами американського автора Фредеріка Строппеля. Про це інформує літературно-драматична частина театру й анонсує виставу так: «За сюжетом, усі сценки вистави стосуються комедії старіння, а кумедні ситуації головних героїв показують старість як зворушливу та веселу, як і будь-який інший етап життя».

Фото надан5

Режисер вистави, В’ячеслав Жуков, зазначає, що за комедійними сценами прочитуються й глибинні смисли: треба встигнути пізнати себе та змінити життя (аби було бажання).

Художник нової постановки заньківчан «Життя прекрасне» – Олександр Оверчук, композитор – Андрій Вакула.

Серед акторів, зокрема, – улюбленці публіки народні артисти України Степан Глова, Олександра Бонковська, Людмила Никончук, Ірина Швайківська та Ярослав Мука.  

Варто додати, що перед початком сезону 2023/2024 в.о. генерального директора Театру Марії Заньковецької (терміном на рік) Максим Голенко (Київ, Одеса) обіцяв порадувати публіку аж п’ятнадцятьма прем’єрами.

Рахуватимемо.

Дві вже є.

Тетяна Козирєва, Львів

Фото «Дню» надали в Театрі імені Марії Заньковецької

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати