Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віктор Ляшко відвідав Острозьку академію в межах засідання Госпітальної ради Рівненщини

30 березня, 15:44

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 29 березня відвідав Національний університет «Острозька академія», на базі якого відбулося засідання Госпітальної ради Рівненського госпітального округу. У заході взяли участь представники Національної служби здоров’я України, очільники Рівненської області, члени Госпітальної ради, директори закладів охорони здоров’я області, журналісти, науковці та інші фахівці охорони здоров’я Рівненщини.

Перед початком засідання гості відвідали екскурсію Музеєм історії Острозької академії. З вітальним словом до учасників звернулися голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, голова Госпітальної ради, перший заступник голови РОДА Сергій Подолін та ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України Ігор Пасічник.

«Упевнений, сьогоднішнє засідання Госпітальної ради – це початок відкритого діалогу і розуміння, куди рухається медицина Рівненщини в умовах війни. Ми повинні бути готові до швидких і відповідальних рішень. Час і виклики змінюються щомісяця. Наше основне завдання – побудувати спроможну мережу закладів охорони здоров’я, аби медицина області стала якіснішою і доступнішою», –  зауважив Віталій Коваль.

«Проведення сьогоднішнього заходу в Острозькій академії – це не випадковість, а закономірність. Думаю, невдовзі буде написана нова історія медицини України, в якій суттєве місце займе Острозька академія. Адже це був перший вищий навчальний заклад Східної Європи, в якому вивчалися сім вільних наук, серед яких – медицина. Відомим вченим, зокрема в цій сфері, й особистим лікарем князя Острозького був Ян Лятош», –  сказав Ігор Пасічник.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко виступив із доповіддю «Фінансування галузі охорони здоров’я області у 2023 році». Очільниця Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталія Гусак доповідала на тему «Програма медичних гарантій в Україні на 2023 рік». Про основні напрями евакуаційних завдань та співпрацю з цивільними закладами охорони здоров’я розповів начальник військового госпіталю в Рівненській області Тимофій Кульчицький. На розвитку медичної освіти в Рівненській області закцентував увагу в своєму виступі ректор Луганського державного медичного університету Сергій Смірнов. Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської облдержадміністрації (РОДА) Олег Вівсянник представив авдиторії доповідь на тему «Формування спроможної мережі у Рівненській області у 2023 році».

«Будь-які починання ми повинні реалізовувати крізь призму історії. А Острозька академія – це саме про нашу історію та ідентичність. Тому символічно, що сьогоднішній захід ми провели саме тут. До показників доступності, якості і безоплатності у сфері охорони здоров’я має завжди додаватися мораль, про яку краще, ніж в Острозькій академії, не розкажуть ніде», – зазначив очільник Міністерства охорони здоров’я.

Крім цього, Віктор Ляшко і Віталій Коваль взяли участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Громадське здоров’я: проблеми та перспективи розвитку», що відбувалася в Острозькій академії.

Олексій Костюченко

Фото Соломії Костенкової

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати