Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна передала США список критичного обладнання, яке необхідно для відновлення енергетик

31 серпня, 20:36

 

Делегація України у Вашингтоні надала американським партнерам список обладнання інфраструктури, яке потребує ремонту після атак Росії по українській енергосистемі.

Про це в суботу, 31 серпня, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко, пише Рубрика.

Міністерка зазначила, що енергетика була однією з ключових тем під час поїздки до США. Разом із заступником міністра енергетики країни Девідом Тюрком обговорили кроки, задля відновлення енергетичної системи України.

За словами Свириденко, від російських авіаударів постраждало понад 50% української енергетичної інфраструктури.

"Ми глибоко вдячні за американську підтримку у будівництві систем пасивного захисту, а також пакет фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів для енергетичного сектору. Під час цього візиту ми надали перелік критичного обладнання, необхідного для негайного ремонту, створений Кабміном", — зазначила Свириденко.

Нагадаємо, в червні в Берліні відбулась Міжнародна конференція з відновлення України 2024. Тоді партнери G7+ заявили про додаткову допомогу енергетичному сектору на суму понад 1 мільярд доларів, повідомляли в Міністерстві енергетики.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати