Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З вересня стартує програми державної допомоги єКнига на придбання книжок українцями

31 серпня, 19:47

У вересні в Україні стартує нова програма державної допомоги єКнига, спрямована на підтримку молоді, яка досягла 18-річчя. Програма дозволить юним українцям придбати книжки за рахунок державних коштів, наданих через платформу «Дія» у співпраці з Ощадбанком.

Про це повідомила директорка Українського інституту книги Олександра Коваль на своїй Facebook-сторінці, цитує Рубрика.

Як повідомила Олександра Коваль, організатори вже опрацювали всі необхідні технічні питання, пов'язані з наданням коштів на придбання книжок. Проте програма ще потребує нормативного погодження та затвердження, після чого її буде офіційно запущено.

"Спішу повідомити добрі новини щодо запуску програми державної допомоги "єКнига" на придбання книжок українцями, які у 2024 році досягли 18-річчя. Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством цифрової трансформації України опрацювали Порядок надання державної допомоги на придбання книг і Порядок використання коштів з відповідними змінами, які наразі погоджуються з Міністерством фінансів", – написала Коваль у фейсбуці.

Книгорозповсюджувачі також активно готуються до старту програми, наповнюючи каталог «Книжки на ринку», який уже налічує понад 35 тисяч назв. Це забезпечить молоді широкий вибір українських видань для придбання в межах єКниги.

"Після погодження нормативки Мінфіном і Міністерством юстиції її направлять до Кабінету Міністрів України, який видасть відповідну постанову. Комітет гуманітарної та інформаційної політики вже скерував листа до прем'єр-міністра з проханням пришвидшити процес. Сподіваюся, що у вересні почнемо!", – заявила Коваль.

Таким чином, єКнига сприятиме не лише розвитку читання серед молоді, але й підтримці українських видавців

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати