Ненажери та гурмани
УСТРИЦІ
На щорічному фестивалі устриць в ірландському місті Хілсоборо було побито офіційний світовий рекорд із швидкісного поїдання цих молюсків. Новим чемпіоном став норвежець Рюн Наєрі, якому за три хвилини вдалося з’їсти 187 устриць, що на цілих 90 устриць більше, ніж з’їв за цей же час попередній рекордсмен. Результат офіційно підтвердили представники Kниги рекордів Гіннеcса, які були присутніми на фестивалі. З’ївши 187 устриць, норвежець повідомив, що відчуває себе «чудово». Після цього він випив кілька кухлів пива, яке, за його словами, є чудовими ліками для шлунка, переповненого устрицями.
ЧЕРВ’ЯКИ
«Один живий черв’як на день» — рецепт здорового харчування від таїландського пожежного Паїзіта Чанти. Ось уже майже 30 років, тобто з 9-літнього віку, Чанта з’їдає щодня по черв’яку — і за весь цей час, за його словами, не хворів ні на що серйозніше за легкий грип. Паїзіта Чанта стверджує, що на відчуття це нагадує жування «м’якого клейкого рису». Він розпочав їсти черв’яків, коли рибалив у рідному селі в провінції Нахон Найок за 90 кілометрів на північний схід від Бангкока. «Якось сидів я і чекав, коли риба клюне на наживку... Кілька годин сидів, ну й зголоднів, — розповів він. — І раптом я зрозумів: а риба-то не дохне, коли їсть черв’яків, ну і я також тоді не повинен. І я накинувся на них і їв, поки не наївся». Він навчився не просто ковтати їх цілком, а ретельно пережовувати. Тепер його нерідко бачать поруч із пожежною дільницею, коли той копає вологу землю в пошуках своїх улюблених ласощів...