Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

16 серпня, 00:00

164 хабарі співробітникам ДАІ

170 фактів хабарництва зареєстровано цього року в Києві. 164 із них — давання хабарів співробітникам ДАІ водіями, які намагалися таким чином уникнути адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, повідомляє агентство Інтерфакс- Україна з посиланням на інформацію ЦГЗ ГУ МВС України у Києві. У ЦГЗ підкреслюють, що в усіх органах і підрозділах столичного Главку послідовно створюється «атмосфера нетерпимості до хабарництва будь-якого роду», спрямування особового складу на стовідсоткове документування фактів хабарництва. Київська міліція нагадує водіям і всім громадянам, що кримiнальна відповідальність за хабарництво передбачена не тільки для тих, хто бере хабар, а й для тих, хто його дає. І відповідальність ця неабияка — згідно зі статтею 369 Кримiнального кодексу України, дача хабара карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (зараз 17 грн.) або позбавленням волі на термін від двох до п’яти років. Ця ж дія, скоєна повторно, карається позбавленням волі на термін від трьох до восьми років із конфіскацією майна або без неї.

Президент привітав жителів Євпаторії з 2500-річчям міста

У ході робочої поїздки до Євпаторії Президент України Леонід Кучма зустрівся з представниками місцевої влади та вручив державні нагороди низці видатних діячів міста за вагомі трудові досягнення, особистий внесок в економічний і культурний розвиток Євпаторії — передає агентство Інтерфакс-Україна. Зокрема, орденом за заслуги другого ступеня нагороджено міського голову Євпаторії Андрія Даниленка. Президент підкреслив, що радий можливості поздоровити євпаторійців напередодні 2500-річчя їхнього рідного міста, відмітивши, що у нього особливе ставлення до Євпаторії. У свою чергу мер Євпаторії А. Даниленко сказав, що для євпаторійців дуже важливим є те, що Кабінет Міністрів за дорученням Президента затвердив програму розвитку Євпаторії як загальноукраїнського дитячого курорту до 2010 року. Леонід Кучма вручив ключі від автомобілів «Таврія» інваліду Великої Вітчизняної Війни Льву Гордімеру, інваліду Афганської війни Вадиму Гаркушенку та інваліду з дитинства Дмитру Суходольцю. Після цього Президент оглянув нещодавно реконструйовану набережну ім. Максима Горького, а також експозицію археологічних знахідок, яка розташована тут же під скляним куполом. Президент України також вручив ордери на квартири 50 військовослужбовцям євпаторійського гарнізону. «Думаю, найкраща подія в житті кожної сім’ї, — це отримання квартири. Я сам це добре пам’ятаю», — підкреслив він на церемонії вручення. Л. Кучма побажав усім військовослужбовцям, щоб у їхніх квартирах «були мир, злагода і багато дітей». Глава держави також відвідав залізничний вокзал у Євпаторії, побудований у 1953 році та відреставрований до 2500-річчя міста, поспілкувався з простими городянами.

VІІІ Світовий конгрес українців — уперше в Україні

18 серпня 2003 року в Києві в Будинку вчителя відкривається з’їзд українців діаспори. Цікаво, що перший Світовий конгрес вільних українців пройшов 1967 року в Нью-Йорку, i всі наступні — виключно на американському континенті. Світовий конгрес українців (СВУ), який очолює президент Аскольд Лозинський, об’єднує понад 100 українських громадських організацій у 25 країнах. Девіз конгресу: «Де живуть українці — там живе Україна». Цей захід, як сказав А.Лозинський на прес-конференції для ЗМІ, «має на меті згуртувати українців діаспори... Поза Україною проживають понад 20 мільйонів наших співвітчизників. І ця цифра не є перебільшенням. Важко сказати, що ми репрезентуємо ці 20 мільйонів, але через свої структури намагаємося це робити; я сам відвідав останнім часом 26 країн. І це не всесвітній форум, що відбудеться за два роки, а діловий конгрес нашої організації...» Серед заходів, що привертають увагу українців власне України, відзначимо похід до Пам’ятника Скорботи в 70-у річницю Голодомору біля Михайлівського собору, який розпочнеться о 19-й годині 20 серпня від Будинку вчителя. Братимуть участь у поході 500 делегатів зібрання з усіх куточків планети, а також усі бажаючі, повідомляє Сергій МАХУН , «День».

Ялтинське щастя

Сьогодні Ялта відзначає своє 165-річчя. У традиційний вже День міста для городян і курортників сплановано велике свято. Як повідомила журналістів Кримського агентства новин прес-секретар Ялтинського міського голови Тетяна Агаркова, цього дня в місті відбудеться сольний концерт Філіпа Кіркорова, захоплюючий карнавальний хід, а також буде проведено конкурси, виставки. Усе свято пройде під гаслом — «Ялта — місто щастя». У День міста до Ялти вирушить також флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний», на який мешканці міста і гості курорту зможуть вільно підніматися протягом всього дня. На «Массандрівському» і «Приморському» пляжах відбудеться традиційне «Свято Нептуна», турнір iз кікбоксінгу, водна феєрія, конкурс повітряних зміїв. У ресторані «Хуторок» гурманів чекає конкурс на кращу страву ресторанів міста, в якому візьмуть участь близько 20 ресторанів, а любителі прекрасного зможуть помилуватися виставками живопису та квітів. При цьому вхід до всіх музеїв Великої Ялти і Виставкового залу Спілки художників цілий день буде вільним. Враховуючи побажання людей старшого віку, на Пагорбі Слави міста відбудуться заходи для ветеранів війни і праці. День міста завершиться грандіозним феєрверком — останнім етапом триденного Фестивалю феєрверків, який вже кілька останніх років проводиться в Ялті в цей час. Організатори запевняють, що «такого феєрверку з лазерним шоу Крим ще не бачив». Міський транспорт цього дня працюватиме «до останнього пасажира». Тролейбуси завершать свою роботу о першій ночі, повідомляє Микита КАСЬЯНЕНКО , Ялта — Сімферополь.

«Єнісеї» складатимуть у Лозовій

До кінця цього року на вітчизняному ринку з’явиться новий українсько-російський, а точніше, за красноярсько-лозовський комбайн «Єнісей». Про плани складання «Єнісею» в Україні на Лозовському ковальсько-механічному заводі заявило на виставці «Агро- 2003» керівництво «Сибмашхолдінгу». В наступному році завод може зібрати до півтисячі машин, а згодом довести випуск до 2 тис. щорічно. За словами представників Красноярського комбайнового заводу, лозовські «Єнісеї» будуть більш ніж на половину складатися із комплектуючих, вироблених в Україні. Проте і зараз сибірські комбайни на сорок відсотків комплектуються українськими деталями, повідомляє Микола СУХОМЛИН , Харків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати