Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

...А для ситих — «Дизайн у кулінарії»

У рамках великого проекту «Дизайн-99», що проходить цими днями в Києві, відбулася чи не найцікавіша його частина — виставка «Дизайн у кулінарії»
19 лютого, 00:00

Витончені форми, яких надали кухарі з найвідоміших столичних ресторанів експонатам виставки (навряд чи буденним словом «їжа» можна назвати побачене), привели до приміщення столичного Парі-Клубу величезну кількість відвідувачів. Загалом, видається, більшість із них де в чому мазохісти, бо ж абстрагуватися, дивлячись на смажену, запечену, варену колишню живність за нинішньої економічної ситуації важкувато. Слина заважає. Утім, за словами головного продюсера виставки Романа Воробйова (на фото справа), «в країнах дикого капіталізму та неврівноваженої влади соціальні контрасти, звичайно, завжди дуже гнітючі, однак не треба вважати цей проект якимось викликом. Його головна мета — показати потенційні можливості вітчизняних спеціалістів як у галузі дизайну, так і в організації подібних заходів». Усе це розмаїття оцінювали не тільки спеціалісти і представники преси, а й просто відвідувачі, білети для яких, до речі, не можна назвати дуже дешевими. Але це, як уже зазначалося, нікого не зупинило. Тим паче, що виставка працювала лише один день. Симпатії більшості, як на мій погляд, були на боці ресторану «Царське село», чия «експозиція» вражала національним колоритом, продуманістю і, головне, найбільшою апетитністю. Однак спеціалісти, які мали останнє і більш вагоме слово, присудили перше місце химерній «колекції» ресторану «Будапешт» (на фото).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати