Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кожен сьомий емігрант у США — українець

27 січня, 00:00

Анн Корсано також зазначила, що близько половини всіх заяв з проханням про виїзд, що надходять з пострадянської території, надсилають громадяни України. Так, 1996 року з України до Сполучених Штатів Америки легально виїхали 11 тис. 600 осіб, 1997 року — 11 тис. 800, 1998 року — 12 тис. 600.

Сьогодні українці можуть емігрувати до США за запрошенням від близьких родичів (роботодавця) або згідно з існуючою програмою біженців. Щорічна квота на прийняття біженців у США для країн колишнього СРСР становить 23 тисячі осіб.

Ті, котрі приїхали до Сполучених Штатів за запрошеннями, мають прожити в країні не менше ніж п'ять років для того, щоб отримати громадянство та можливість користуватися соціальними благами країни. Всім, хто отримав статус біженців, США надають матеріальну допомогу та медичне обслуговування. Коли мине п'ять років, ці люди можуть подавати клопотання про отримання громадянства.

Людина, яка нелегально прожила на території країни більше десяти років, має право звернутися до суду, для того щоб довести, що вона зробила свій внесок в економіку США й має право отримати громадянство.

Проте, за словами Анн Корсано, як правило, суд відхиляє подібні прохання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати