Севастополю загрожує епідемія
За словами завідуючої епідеміологічним відділом Севастопольської санепідемстанції Світлани Дріпак, однією з основних причин спалаху захворювань є неякісні харчові продукти. Випадки захворювання після вживання продуктів, придбаних на ринках, становлять 90 % від загальної кількості.
За даними заступника головного лікаря санепідемстанції Севастополя Петра Ніконенка, поточного року санепідемстанцією було закрито 217 об’єктів виготовлення харчової продукції, сім справ передано до прокуратури. Важливою причиною захворювань є й низька якість водогінної води, в пробах якої неодноразово виділявся антиген вірусу гепатиту А.
Не можна не сказати і про каналізаційний колектор Севастополя, котрий перебуває в аварійному стані. Тільки цього року до моря було скинуто 38 тисяч кубометрів неочищених стічних вод.
Севастополь, звісно, ще не весь Крим. Однак хто візьметься стверджувати,
що кримським курортам у цій ситуації ніщо не загрожує?
Випуск газети №:
№96, (1998)Рубрика
Панорама «Дня»