Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подільська поетеса стала лауреатом премії «Осіннє золото»

16 жовтня, 10:57
ОКСАНА РАДУШИНСЬКА / ФОТО ПЕТРА РАДУШИНСЬКОГО

Оксана Радушинська вперше отримала нагороду не за журналістську діяльність, а за пісні. Ця поетеса з Хмельницького активно бере участь у різних соціальних проектах, видає книжки для дітей («Щоденник Славка Хоробрика», «Сонячне зайченя», «День полив’яної казки» тощо), пише прозу, романси й колискові пісні. А тепер стала ще й лауреатом літературно-мистецької премії ім. Дмитра Луценка «Осіннє золото», яку в Україні присвоюють за популяризацію музично-пісенного мистецтва.

Нещодавно в Будинку офіцерів Києва Оксана Радушинська провела творчий вечір «М’ятний сон осені». Літературно-пісенна програма познайомила глядачів не лише із творчістю авторки, а й з композиторами: Іваном Пустовим, Олегом Круторогим, Віктором Николишиним, Борисом Лободюком. Пісні Оксани Радушинської звучали у виконанні Марії Ясіновської, Світлани Мирводи, Степана Тимчишака, Віктора Шайди, Анни Ласкар, Наталії Каськової, Богдани Ясінської, Ірини Блискун, та інших.

Своєрідною оздобою концерту стали хореографічні номери у виконанні колективу «Блек-денс Імперіал» та композиція з сопілками від віртуоза Івана Пустового. Зворушливі емоції у глядачів і вигуки «Браво!» викликав виступ артистів Хмельницького обласного театру ляльок «Дивень» із мініатюрою (в стилі театру тіней) за ліричною поезією Радушинської. Нагадаємо, римовано-музична історія Оксани розпочалася з поезії «Чотири дні». Тоді композитор Олег Круторогий поклав вірш на музику. Так народилася пісня.  Моя справа маленька — «зшити» словам одяг, а чи ляжуть вони на музику, це вже зовсім інше, — говорить Оксана РАДУШИНСЬКА. — В житті мені пощастило із співавторами-композиторами, які вдихають у мою поезію музику. Я пишу лише на замовлення моєї душі».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати