Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Спілкування іншого виміру»

Екс-посол України в Японії про враження від зустрічей з імператрицею Мітіко, яка вчора відзначила свій 81 рік народження
21 жовтня, 12:12
ФОТО REUTERS

Учора імператриці Японії Мітіко минув 81 рік. З цього приводу її секретаріат офіційно розповсюдив повідомлення, зазначивши, що її імператорська величність подякувала всім за турботу про її стан здоров’я і запевнила, що «може виконувати свої обов’язки без особливих змін». Таке роз’яснення пов’язано з тим, що раніше у імператриці виявили ішемічну хворобу серця.

Екс-посол України в Японії Микола Кулінич під час місії в цій країні  неодноразово спілкувався імператорським подружжям. За його словами, перший раз це відбулося після вручення вірчих грамот у травні 2007 року. «У цій незабутній розмові вона дала високу оцінку Україні та народу, який пережив Чорнобильську катастрофу. А якраз тоді у нас були негаразди, розпуск парламенту. І вона мене заспокоювала, що у вас буде гарно. Імператриця сказала, що ми це пройшли після війни і бачите, де ми зараз є, і ви пройдете, і у вас все заспокоїться. В своїй першій телеграмі в Київ про зустріч з імператором та імператриця я написав, що її імператорська величність Мітіко підтримала демократичні процеси в Україні», — розповів він «Дню».

«Вона справді фантастична особа, — продовжує пан Кулінич, — від якої іде якісь магнетизм. З нею спілкуєшся і відчуваєш, що це просто неординарна особа зі своєю манерою розмовляти. Вона розчиняється у співрозмовнику, слухає тільки тебе. Я в захваті від неї. І ще дуже важко дати адекватну оцінку, бо це спілкування іншого виміру».

Дружина Миколи Кулінича, пані Олена, з особливою теплотою згадує зустрічі з імператрицею. «Учора відсвяткувала свій 81-й день народження імператриця Японії, витончена, вишукана, всебічно обдарована Людина з великої літери з серцем наповненим любов’ю і співчуттям до людей. З усіма своїми рисами, це істинно людяна людина у відношеннях до кожного особисто і до кожного індивідуально. Це мій ідеал», сказала вона «Дню».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати