Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За ініціативи чернігівської обласної влади

Створено фонд «Відродження Качанівки»
13 лютого, 11:37
ШТЕРНБЕРГ В. І. РУЇНИ В КАЧАНІВЦІ. 1836 рік / ФОТОРЕПРОДУКЦІЯ АВТОРА

Новою сторінкою в історії Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» має стати благодійний фонд «Відродження Качанівки», створений задля сприяння розбудові, реконструкції, музеєфікації та розвитку заповідника. Таку думку під час установчих зборів Фонду висловив депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Віктор Кияновський. Саме його одноголосно обрали головою правління Фонду. Наглядову раду очолюватиме голова Чернігівської обласної адміністрації Валерій Куліч.

У засіданні зборів взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, депутати обласної ради, генеральний директор НІКЗ «Качанівка» Володимир Буренко, голова Чернігівського земляцтва Віктор Ткаченко, меценати.

Звертаючись до присутніх, новообраний голова правління Фонду Віктор Кияновський відзначив: «Майбутні покоління мають побачити всю красу і велич Качанівки, яка з кожним роком стає дедалі популярнішим місцем для туристів з України та із-за кордону. Значно більше людей нині збирає і літературно-мистецьке свято «Качанівські музи». Ми будемо налаштовувати зв’язки з українською діаспорою і розширювати коло однодумців»

Учасники засідання затвердили Статут благодійного фонду та обрали членів правління. Як зазначив голова наглядової ради Валерій Куліч, найближчі завдання Фонду — визначення основної проблематики і напрацювання подальшого алгоритму дій із надання допомоги у напрямку відновлення та збереження історичного спадку заповідника.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати