Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Контрасти київського літа

Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського підбили підсумки сезону 2018 року
06 вересня, 11:53
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського підбили підсумки загалом спекотного літа у столиці. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середня температура повітря цьогорічного літа в Києві склала +21,5OС, що на 2,8OС перевищило кліматичну норму, йдеться на офіційному сайті установи cgo-sreznevskyi.kiev.ua. Це дало йому змогу поділити третю-п’яту позицію з 1946 і 1999 роками серед найтепліших у Києві з 1881 року.

Найхолодніше було 7 червня, коли температура під ранок опустилася до +8,5OС, а найспекотніше виявилось 15 серпня, коли температура по о пів дні піднялась до +32,8OС. Днів зі спекою, яка перевищила 30OС, було 12, причому дев’ять із них було в серпні.

До особливостей цього літа в Києві необхідно віднести контраст між дощовим червнем, коли в Києві випало 111 мм — півтори місячні норми опадів, та сухим серпнем, у якому було лише 22 мм опадів. Загальна кількість опадів за літо склала 95% кліматичної норми.

Загалом температура перших восьми місяців перевищила кліматичну норму на 2,2OС, що виводить нинішній рік на третю позицію серед найтепліших за 137 років.

Що ж до опадів, то їх за вісім місяців на проспекті Науки випало 425 мм, або 91% кліматичної норми для цього періоду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати