Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінфін: ЄБРР кредитуватиме в гривні постраждалих від карантинних обмежень українських підприємців

08 травня, 13:56
Фото: Stockworld

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) почне кредитувати в гривні постраждалих від карантинних обмежень українських підприємців, що стало можливим завдяки підписанню договору між Національним банком України (НБУ) і ЄБРР про своп у розмірі $500 млн, повідомляється на сайті Міністерства фінансів у п'ятницю.

"Договір підписано на два роки з можливістю пролонгації. Мінімальна сума траншу в рамках договору становить $25 млн, а мінімальний термін траншу - до трьох місяців із можливістю роловеру", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ресурс буде спрямовано на підтримку ліквідності, поповнення обігових коштів та фінансування торговельних операцій українських підприємств, які постраждали від карантинних обмежень, спричинених пандеміїєю коронавірусу.

"Бізнес отримуватиме кредит від ЄБРР в гривні, отже, не нестиме ризики, пов'язані з обміном валюти. Водночас купівля валюти Національним банком у ЄБРР на умовах своп сприятиме зростанню міжнародних резервів України, що дасть змогу посилити макрофінансову стабільність, а також позитивно позначиться на настроях учасників фінансового ринку", - зазначив Мінфін.

Як повідомлялося, сторони планують, що перша транзакція у рамках цього свопу буде здійснена вже найближчими тижнями.

Раніше ЄБРР запустив програму реагування на пов'язану із коронавірусом кризу і посткризового відновлення. Очікується, що на це будуть спрямовані всі інвестиції банку протягом 2020-21 рр. у розмірі до EUR21 млрд.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні і вже взяв на себе зобов'язання з надання майже EUR15 млрд у рамках 466 проектів у всій країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати