Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Метаморфози-2020

У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»
16 вересня, 20:28

«Всупереч обставинам. Завдяки новому набутому досвіду. Адаптуючись до «нової реальності» – от під таким слоганом цього карантинного і дуже непростого року перебігатиме у місті Лева фестиваль, який люблять і добре знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

«Контрасти» відбуваються щороку, від 1995-го, на базі Львівської філармонії. Звикло у вересні – жовтні.

Концепція цього потужного міжнародного заходу завжди спрямована на представлення сучасної української музики у контексті світової і розкриття різноманітних сучасних форм, стилів, жанрів та інтерпретацій.

Засновники «Контрастів» – диригент Роман Ревакович, композитор Юрій Ланюк і музикознавець Ярема Якубяк. До мистецької ради входили також композитори Мирослав Скорик (голова) та Олександр Щетинський.

Фестиваль завжди представляє публіці твори сучасних композиторів, обов’язково – прем’єри, а також класику – ХХ століття і давніших часів. минулих. А деякі програми будуються на зіставленні старої і нової музики, коли в одному концерті виконуються твори епохи бароко чи класицизму та музика сучасних композиторів.

Цьогорічні «Контрасти» – двадцять шості за ліком. Проходитимуть 25 вересня – 4 жовтня. Тема фесту – «Метаморфози-2020». Виконавчий директор «Контрастів» – Богдан Сегін.

«У світі, який раптово змінився, ввівши в наше життя поняття «до карантину», сучасне мистецтво стає в авангарді змін, трансформацій і метаморфоз нашого повсякдення», – говорять організатори фестивалю. І додають, що «Контрасти-2020» – це 10 днів нової музики, 20 подій, композиторські майстер-класи COURSE, лекції та семінари, участь у яких візьмуть музиканти з України, Польщі та Німеччини.

Захід організовує Львівська національна філармонія у партнерстві з Львівською організацією Національної спілки композиторів. Підтримують фестиваль обласна і міська гілки влади.

Події відбуватимуться паралельно у двох форматах: у присутності глядачів (з дотриманням всіх карантинних норм) у Концертному залі ім. Станіслава Людкевича та в онлайн-трансляції на Інтернет-ресурсах Львівської філармонії.

Детальніше про програму фестивалю, виконавців та, власне, зміст метаморфоз цьогорічних «Контрастів» – у наступних числах «Дня», і це буде розмова з генеральним директором філармонії Володимиром Сивохопом.


 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати