Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Клімат змінюється, а ми ні»

Українці приєдналися до глобального маршу активістів
28 вересня, 17:25

Щороку наприкінці вересня екоактивісти у всьому світі проводять масштабні акції, щоб привернути увагу влади і суспільства до проблеми зміни клімату і необхідності її нагального вирішення. З-поміж українських міст минулими вихідними до них приєдналися Київ, Харків, Львів, Запоріжжя, Марганець, Херсон, Рівне тощо. У столиці акція відбулася під будівлею Київської міської державної адміністрації, і її учасники, як повідомляє Укрінформ, вийшли з плакатами «Клімат змінюється, а ми ні», «Потім буде пізно», «Найперше — планета Земля». Активісти вимагали, щоб Генеральний план Києва включав пункти щодо вирішення екологічних та кліматичних проблем.

«З 1970 року планета втратила понад 60% популяцій ссавців, птахів, риб, рептилій та земноводних. В природі все пов’язане з усім, тому кожне вимирання провокує нові і цей процес тільки пришвидшується. Ні, це не природній процес. Ні, планета не впорається сама. І ні, ми не повинні передусім думати про людей. Бо саме таке ставлення і призвело до того, що сьогодні називають шостим масовим вимиранням на Землі», — таку заяву поширили організатори акції у Львові, повідомляє Павло ПАЛАМАРЧУК. Тут під час події двоє активістів у протигазах розгорнули чорний прапор із зображенням Землі та запалили димові шашки із чорним димом. Інші у костюмах різних тварин (ведмедя, панди, оленя) лягли на землю та імітували «мертвих тварин». Також вони тримали у руках плакати із написами: «Я помираю, бо рубають мій ліс», «Я помираю через зміну клімату», «Я помираю, бо немає чистого повітря» тощо.

Тим часом у Берліні (на фото Рейтер) люди вийшли також із плакатами «Зробимо світ знову зеленим» (апелюючи таким чином до гасла президента США про намір «зробити Америку знову великою»).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати